Лукан Луканов, Председател на УС на Съюз "Произведено в България"пред БНР: Ситуацията с родното производство въобще не е розова

02.10.2014

"Отново се тръгва по най-лесния път – да се тупа чувалът и да се събере каквото може, и се отлагат дълго чаканите реформи".

Това каза в предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" председателят на Съюз "Произведено в България" Лукан Луканов по повод актуализацията на бюджета. Според него управляващите от 2 десетилетия нямат смелост да направят нужните реформи в публичните харчове.

Без тези реформи, които касаят публичните средства и харченето им най-вече в частта на осигуряването – здравното, пенсионното и здравеопазването, където 3,5 млрд. вече не стигат и всеки е недоволен, съвсем ясно е, че от чувала повече няма какво да се тупа и аз не знам кога те ще видят края. А краят е, когато повечето местни фирми и местни производители фалират съвсем и тогава няма и какво да тупат – и чувал няма.

Луканов изтъкна, че съседните ни балкански страни са изстрадали такива непопулярни мерки, за да тръгнат напред, но у нас никой не иска да ги приеме. Той изрази и мнение, че служащите, които не плащат осигуровките си, трябва да го правят.

"Икономиката ни не работи. Всеки го признава. Това е факт. А икономиката е източник на всичко това, което те търсят в този чувал. Аз понеже оглавявам Съюз "Произведено в България", трябва да ви кажа, че ситуацията с родното производство въобще не е розова. Оттам произтичат и всичките финансови проблеми в публичните финанси на държавата. В една държава, когато не се произвежда, няма начин парите да стигат. Нямаме нефт, не сме финансов център, трябва да работим, да произвеждаме!"

Повече информация, както и цялото интервю можете да намерите тук.



 

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ