Съюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас


Съюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас
Съюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз „ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ” връчи за 26-та поредна година наградите „Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас

            За 26-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчи годишните награди “Златна мартеница” на 4 март 2020 г. Победителите бяха обявени на церемония в Гранд Хотел София в присъствието на Президента на България Румен Радев и представители на родния държавен, политически и бизнес елит.

            Наградата “Златна мартеница” е учредена от Съюз “Произведено в България”, за да подпомогне съживяването на българските производства и услуги, и повишаването на тяхната конкурентоспособност у нас и на международния пазар. Ежегодният приз е вдъхновен от уникалния български обичай Закичване с мартеница като пожелание за благополучие и здраве. 

Тазгодишните награди се връчиха в 5 категории: за компания, която е успешен български земеделски производител, наложила своята марка на българския и международните пазари, за успешен български машиностроител, завоювал доверието на своите клиенти, за браншова компания, с принос за своите членове, за иновативна компания със сериозна инвестиционна програма и за успешно женско предприемачество.

            

            Първата “Златна мартеница” тази година отиде при „БАРД 90” ЕООД за успешен български земеделски производител. Бард 90” ЕООД е българска  компания с 20 г. опит в производството, пакетирането и търговията на пчелни продукти под търговската марка “BeeHappy”. Притежават 300 кошера в сърцето на Еленския балкан. Професионални пчелари се грижат за пчелина, откъдето се извлича първокласният им пчелен мед. От тази девствена територия се  добива и БИО медът на фирмата. „Бард 90” ЕООД изнася ежегодно повече от 250 тона на година в Европа, Близкия изток, Азия и Америка. 

 

            Със “Златна мартеница” за успешен български машиностроител бе наградено „УНИТРАФ” АД. Унитраф АД Соколово е компания, специализирана в производството на трансформатори и металообработката на детайли. Основавана е през 1962 г. и натрупаният опит до сега, инвестициите в съвременните технологии и квалифициран персонал, гарантират и осигуряват високо качество и надеждност на конкурентни цени за нейното производство. Капацитетът на предприятието е стотици хиляди трансформатори годишно, които намират широко приложение в електротехническата и електронната промишленост, машиностроенето, подемно-транспортната техника, медицинската и охранителната техника. Унитраф  АД произвежда и различни видове ротационни и корпусни метални изделия, предназначени за  най-големите  производители в областа на пневматиката и хидравликата.

            Със “Златна мартеница” беше отличен  и Националният Борд по Туризъм за браншова организация с принос за своите членове. Националният борд по туризъм е най-голямата работодателска организация в туристическия сектор и представлява обединения интерес на основни инвеститори в индустрията на гостоприемството и свързаните с нея отрасли в икономиката. Националният Борд по Туризъм е конструктивен партньор на Министерството на туризма и взаимодейства с всички държавни институции, които имат отношение към формирането на национална туристическа политика и стратегия, както и на съответната законова регламентация. Националният Борд по Туризъм е член на "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес", Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската търговско-промишлена палата, Българската стопанска камара и КРИБ. Освен това е единствената българска организация, член на Световната туристическа организация към ООН. 

 

            „Златна мартеница” бе връчена и за иновативна компания със сериозна инвестиционна програма на „СИЙУАЙНС” АД. Целта на SEEWINES е да предостави уникални за българския пазар услуги и знакови винени производители, и не на последно място да образова потребителя, повдигайки нивото на общественото разбиране за важността на качественото вино. Изражение на тази мисия е портфолиото на компанията от над 1500 вина, някои от тях са буквално легендарни и отдавна са в учебниците за вино.  Компанията е разработила уникална онлайн платформа, в която ще откриете бутилки от цял свят. На сайта на компанията в интернет се помещава и входът към уникалната за родния пазар абонаментна месечна услуга - винен клуб „Mystery box – Изборът на сомелиера“. Плановете на компанията са да продължи да влага в развитието на своя професионален екип, посланик на „виникалната“ култура в България. 

            Със “Златна мартеница” за успешно женско предприемачество бе удостоена и г-жа Любка Гешева, управител на компанията „БУЛЛЕС ГРУП” ООД. „БУЛЛЕС ГРУП” ООД е фирма с 20-годишен опит в дървопреработването. С помощта на Първа Инвестиционна Банка през 2018 г.  дружеството инвестира в покупката на фабрика за производство на пелети от възобновяеми енергийни източници, с най-съвременни технологии според изискванията за опазване на околната среда. Техните екопелети са сертифицирани с най-високия стандарт за качество и допринасят за намаляване на вредните емисии във въздуха. Интересно е, че като производител “БУЛЛЕС ГРУП” доставят своите екопелети и до крайните си потребители на адрес.

 

            За допълнителна информация: Съюз “Произведено в България”, www.spb.bg, office@spb.bg, тел. 02/42 24 708.


 Съобщение за пресата

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ