Съюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас


Съюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас
Съюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у насСъюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас

Съюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас

 

            За 28-ми пореден път сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчи годишните награди “Златна мартеница” на 1 март 2022 г. Победителите бяха обявени на церемония в галерията „Виваком Арт Хол“ в присъствието на Президента на Република България Румен Радев, Министър-председателя на Република България Кирил Петков и представители на родния държавен, политически и бизнес елит.

            Наградата “Златна мартеница” е учредена от Съюз “Произведено в България”, за да подпомогне съживяването на българските производства и услуги, и повишаването на тяхната конкурентоспособност у нас и на международния пазар. Ежегодният приз е вдъхновен от уникалния български обичай „Закичване с мартеница“ като пожелание за благополучие и здраве. 

Тазгодишните награди се връчиха в 4 категории: за компания, наложила на пазара успешни биопродукти;за успешен производител, с постигнати успехи на българския и международните пазари; за успешно стартирало предприятие; за успешно женско предприемачество.

            Със “Златна мартеница” за утвърдило се на пазара предприятие, наложило успешни биопродукти бе наградена БИО ФЕРМА „РОЗИНО“.

Био „Ферма Розино“ се разпростира на площ от 1800 декара и се намира в Розовата долина, в с. Розино, Карловско - в подножието на Стара Планина, на територията на Биосферен парк „Централен Балкан“. 

Био ферма “Розино” е биосертифицирана от немски контролен сертифициращ орган “CERES” (BG-BIO-04). Във фермата се отглеждат свободно пасищно близо 70 крави, порода Джерсей и над 60 биволи – Българска Мурра. От млякото на кравите се произвеждат био млечни продукти (като кисели и пресни млека, кашкавали, сирена, йогурти за пиене, моцарела, бурата и страчатела) и млечни суровини за биосертифициран занаятчийски сладолед под марка Gelato & Latte, класиран сред 10-те най-добри сладоледа в света. 

Използват се само пълномаслени млека, които не минават нито стерилизация, нито хомогенизация, нито стабилизация. Продуктите запазват своите натурални свойства и са лесно смилаеми за човешкия организъм, като имат съвсем различно въздействие, за разлика от масовите индустриално произведени млечни продукти. С цел минимизация на отрицателно въздействие от страна на бизнеса върху околната среда, са намерили формулата да произвеждат обем продукция, който може да бъде реализиран, базирайки на всекидневно планиране на производство и директна продажба в собствени 4 локации – 3 в София и една на Лифт Сопот.

 

            Втората “Златна мартеница” тази година отиде при „MAISON TANGERINE за успешен производител, с постигнати успехи на българския и международните пазари. 

Компанията „MAISON TANGERINE“ създава ленени продукти, които да устоят на времето, тренда и сезона! Изработват ги от висококачествен 100% италиански лен, специално обработен за постигане на съвършена мекота и издръжливост на цветовете! Ризите им нямат пол, нямат възрастова граница, нямат ограничения - те са емоция за лято, слънце и море! 

За компанията да правиш добро е неизменен човешки дълг! Всяка продажба допринася за каузата на тяхната организация - Charity by M.T., която възнамерява да засажда дървета в различни региони на България с цел да понижи отрицателния ефект на текстилната промишленост върху природата. Първото подобно засаждане планират за началото на пролетта на 2022 г.

 

Със “Златна мартеница” за успешно стартирало микропредприятие беше отличена компанията „ШОКОЛАД ПД” ООД.

Фирмата „ШОКОЛАД ПД” ООД произвежда ръчно направени висок клас бонбони на Марката La Fève. La Fève са Павел Павлов и Дария Русанова – двама души със силна страст към шоколада, движени от единствена неподправена амбиция: Да докажат, че България може да бъде приют за новаторското, за екстравагантното и за добре премисленото на световно ниво в шоколадовата индустрия.

 

Със “Златна мартеница” за успешно женско предприемачество бе удостоена и г-жа Мария Паевасобственик и управител на компанията „АВЕ ПРИНТ“ ЕООД. 

Мария Паева – успешен мениджър и жена предприемач, която през 2001 година създава със съпруга си компанията „АВЕ ПРИНТ“ ЕООД с основен предмет на дейност печатарски услуги. Първоначално дружеството започва с печат на етикети, опаковки и листовки за козметичната промишленост. Дейността стартира със собствени средства от нулата с една машина в малка сграда под наем, а в момента дружеството се помещава в съвременна сграда с РЗП 1 600 кв.м., модерен машинен парк, като променя основното си направление, а именно: използването на технологията сериграфия, като тази технология дава възможност за печат върху различни повърхности: полиетилен, полипропилен, меко и твърдо  PVC, плексиглас, метал, дърво, плат, промазани хартии и картони, балони, стъкло, довършителни облагородяващи процеси, като частичен УВ лак, 3D релеф и др.

            Впоследствие през 2014 година, използвайки добрия си мениджърски опит, Мария Паева решава да развие нова ниша в бизнеса, а именно да построи и менажира училище от нов тип за град Пловдив, което да предлага високо качество на образование и нов метод на обучение, базиран на сугестопедията. 

Построено с лични средства и с помощта на финансиране от Fibank според принципите на Васту архитектурата, със спазени пропорции на златното сечение от свещената геометрия, в покрайнините на Пловдив и в подножието на Родопа планина, се построява нова сграда, като така госпожа Паева успява стъпка по стъпка, да извърви пътя от раждането на идеята си до реализирането й.  Няколко дни преди началото на учебната 2017/2018 г. училището получава лиценз от Министерство на образованието и науката и камбанния звън събира 23 деца, готови да започнат образованието си тук. 4 учебни години по-късно вече училището се радва на близо 80 ученика – от предучилищна група до 7-ми клас при капацитет на училището от 96 деца! Понастоящем Мария Паева е е управител и едноличен собственик на капитала  на Аве принт ЕООД и Частно училище Слънчев лъч ЕООД.


 Съюз “Произведено в България” връчи за 28-ма поредна година наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ