Пламен Грозданов


 

 

 

Пламен Иванов Грозданов

 

 

2012 - Изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България”

2006–2012г.–Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация, 2008-2012г.– Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Туркменистан (със седалище в Москва)

1992-2006г.–изпълнителен директор, управител или член на управителните органи в редица компании от корпоративния банков, инвестиционен и консултантски бизнес, производство и търговия 

1989-1992г.–Заместник постоянен представител на Република България към ООН и  международни организации със седалище в Женева

1977-1989г.–МВнР, отдел «Международни икономически организации» (МИО), началник сектор, заместник-началник на отдел МИО. Многократно член на български делегации за сесии на Общото  събрание на ООН, член или ръководител на българските делегации за сесии на органи на ООН и на международни организации. Работил е като втори и първи секретар в посолството в Хелзинки.

1976-1977г. – Институт по търговия и туризъм  – научен сътрудник

Бил е или е член на Управителните органи на редица НПО като: Съюз на работодателите на РБ,  Българо-руската търговско-промишлена палата, Българското дипломатическо дружество, фондация “Христо Ботев” и др.

   

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ